X
Contact!

Voor vragen bel
06 - 24 88 38 28 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Voedselschuur van de toekomst

In 2050 heeft de wereld tien miljard mensen te voeden. Om dat mogelijk te maken moet de hele wereldbevolking duurzamer gaan eten. Lowlands-bezoekers konden alvast ervaren dat er in dat jaar nog best goed en smakelijk te eten valt.

Op het menu stond onder meer No Waste-brood, gemaakt van aardappelschillen met een dip van afsnijdsel uit de keuken. Verder was er een salade Biddinghuizen, een lokaal geproduceerde variant op salade Niçoise en konden de gasten een steak tartare bestellen, die voor de helft bestond uit vlees van scharrelkoeien uit Almere en voor de andere helft uit paprika en watermeloen.

Voedselschuur van de toekomst
Het paviljoen is ontworpen als een ‘voedselschuur van de toekomst’. De typologie van de boerenschuur fungeert hierbij als tijdloos icoon en herkenbare schil waarin steeds veranderende activiteiten onderdak krijgen, meldt Overtreders W.

“Zie je een boerenschuur, dan weet je dat er ergens geboerd wordt. Ook in de toekomst zal de schuur zich blijven ontwikkelen en plek bieden aan veranderende manieren van kweken en oogsten”, laat het bureau weten.

Omdat circulair bouwen de bouwmethode van de toekomst belooft te worden, is het paviljoen gemaakt van geleende, gehuurde en demontabele standaardmaterialen die allemaal hun restwaarde behouden.

 

Artikel van Architectenweb, lees hier het hele artikel