X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

DE EERSTE STAP NAAR ERF HERINRICHTING

Locatiescan

Stel: je hebt plannen om jouw erf anders in te richten, maar je weet nog niet hoe haalbaar dit is vanwege het geldende bestemmingsplan. Omdat een erf herinrichtingstraject behoorlijk lang en intensief kan zijn, is het belangrijk om van tevoren in te schatten wat er mogelijk is op jouw locatie. En dat het liefst vóórdat er wordt geïnvesteerd in uitgebreide rapporten, onderzoeken, studies en vergunningsaanvragen. Een locatiescan is dan een eerste stap!

Past jouw idee in het bestemmingsplan?

Als Erfontwikkelaar kom ik naar jouw locatie toe en bekijk ik gratis en vrijblijvend of jouw wensen haalbaar zijn. Wanneer jouw plan in het bestemmingsplan past, dan kun je er vanuit gaan dat de gemeente medewerking gaat verlenen. Er zijn dan geen bijzondere procedures nodig. Je kunt je misschien voorstellen dat dit anders is als jouw plan niet binnen het geldende bestemmingsplan valt. In die gevallen kan de gemeente een afwijkingsprocedure volgen. Dit heeft echter wel gevolgen:

  • Deze plannen hebben vaak een langere doorlooptijd dan een ‘normale’ vergunningaanvraag;
  • Er kunnen bezwaren vanuit de omgeving worden ingediend;
  • Er worden extra onderzoeken gevraagd, zoals een ruimtelijk kwaliteitsplan.

Mocht jouw plan in eerste instantie niet binnen het geldende bestemmingsplan passen, dan zal de gemeente overtuigd moeten worden om een afwijkingsprocedure te volgen. Als Erfontwikkelaar onderhoud ik in veel gemeenten een goede band met de ambtenaren ruimtelijke ordening. Daarbij vergroten een goed onderbouwd verhaal en een overzichtelijk praatplan de kans op medewerking van de gemeente.

 

Wil je dat ik een locatiescan voor jou kom uitvoeren?

Neem contact op