X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Laat je plannen groeien in 2017!

Op 1 oktober 2016 heb ik dé Erfontwikkelaar opgericht. Dit betekende eigenlijk dat ik hetzelfde werk onder een ander naam voortzet. Al zo’n 10 jaar werk ik met heel veel plezier aan uiteenlopende opdrachten in het buitengebied van Oost-Nederland. Ik maak zo’n tachtig ruimtelijke plannen per jaar waarbij initiatiefnemers groeien, stoppen of totaal iets nieuws beginnen. Daar leent het buitengebied zich zo goed voor. Daar is de ruimte. Als je je maar bewust bent van je omgeving.

Schuurwoningen met hergebruikte materialen de trend voor 2017

Toen ik zo’n 10 jaar geleden begon was ik de jongen die beplantingsplannetjes maakte. Een moetje bij grootschalige ontwikkelingen als Rood voor rood. Ach, was toen de opdracht, kijk maar wat je er van maakt, als er maar een beplantingsplan bij zit. Het landschap en de omgeving kwamen toen op de laatste plaats. Bezwaren kwamen amper voor. Als ze kwamen dan vanuit de milieugroeperingen.

Tegenwoordig is het wel anders. Er zijn maar weinig ontwikkelingen waarbij de omgeving zich niet laat horen. Veelal maak ik in een vroegtijdig stadium plannen waarbij initiatiefnemers al dan niet op advies van de gemeente of provincie bij mij komen met de vraag: ‘Wil je me helpen om dit plan goed uit te werken?’. Een plan moet voor mij logisch zijn. Dat je keuzes uit kunt leggen, en er aandacht is voor het landschap, de buren en ecologie. Dat er een praktisch erf ontstaat dat ook voor de toekomst een meerwaarde voor de omgeving blijft.

Samen kijken naar ‘ons’ landschap.

Het laatste kwartaal van dit jaar was het eerste kwartaal voor dé Erfontwikkelaar. Gaaf om te zien dat bestaande klanten vol vertrouwen met je verder gaan en er nieuwe klanten zich melden. Dat ik geen enkele advertentie hoef te zetten. Het projectenoverzicht voor 2017 wordt alweer een mooie lijst. Gaaf om te zien dat mensen je nog (her-) kennen nadat je jaren geleden hun geholpen hebt en dat hun plan alweer aan uitbreiding toe is. En gaaf dat de plannen niet meer een moetje zijn, maar dat steeds meer mensen zich bewust zijn, dat draagvlak van de omgeving, de basis is voor een goede ontwikkeling.

Ik wens je een prachtig 2017.

Samen laten we de mooiste  plannen groeien!

 

Herbert Oldehinkel

dé Erfontwikkelaar b.v.