X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Van varkensstal naar kinderopvang in Hardenberg

EEN MOOIE COMBINATIE: AGRARISCH BEDRIJF EN KINDEROPVANG

Kinderdagopvang Het Kalfje is een begrip in Hardenberg. Het is een agrarische opvang voor 44 kinderen in een voormalige varkensstal en in het achterhuis van de boerderij. De familie Timmerman heeft tevens een melkveehouderij, dat zich op hetzelfde erf bevindt. De kinderen krijgen daarmee van jongs af aan mee hoe producten als melk geproduceerd worden.

De uitdaging waarmee de familie Timmerman bij mij kwam was om het erf modern in te richten, waarbij we rekening houden met de verschillende wensen. Er moet ruimte zijn om te spelen, de boerderij moet veilig kunnen worden bezocht en er moet een logische route zijn voor het brengen en halen van de kinderen. Ook zijn er extra bomen en singels aangeplant waarmee het geheel goed in het landschap past.

Dit project is een mooi voorbeeld waarbij het agrarische bedrijf blijft bestaan én er een serieuze tweede tak ontstaat. Aangezien de boerderij een plek is waar steeds minder mensen opgroeien (of er recent komen) is het goed voor de ontwikkeling van algemene kennis van de kinderen. De agrarische sector zal hierdoor ook meer draagvlak krijgen.

Bekijk de website van Het Kalfje