X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Rood voor groen: nieuwe woningen op landgoed Holthone

LANDGOED VERSTERKING DOOR NEGEN NIEUWE WONINGEN

Op de grens van Overijssel en Drenthe ligt Landgoed De Groote Scheere: een historisch cultuurlandschap. Het landschap bestaat uit grasland, akkers en rietgedekte boerderijen met karakteristieke luiken. Andere streekeigen gebouwen, bossen, natuurterrein en houtwallen worden middels eeuwenoude zandpaden met elkaar verbonden en leveren een uniek landschap. Op het landgoed bevindt zich het buurtschap Holthone.

Momenteel wordt hier een landgoedversterkingsplan uitgevoerd om het landgoed duurzaam in stand te houden. Op het landgoed wordt op een negental locaties woningen gerealiseerd. Hier werken verschillende partijen aan mee.

Binnen dit project heb ik voor enkele van de negen woningen een erfinrichtingsplan ontwikkeld, waarbij de erven landschappelijk goed worden ingepast. Streekeigenheid is hierbij erg belangrijk. Daarnaast moesten de moderne technieken om energie op te wekken ook een plekje op het erf krijgen. Dat kan op verschillende manieren, een voorbeeld is het integreren van zonnepanelen in het dak. Daarnaast moest er een logische, maar sobere erfindeling gemaakt worden. Dat is gedaan door hagen, fruitbomen, en houtsingels op het erf te plaatsen.

Bekijk de pagina over Landgoed De Grote Scheere