X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Uitbreiding pluimveebedrijf Collendoorn

DUURZAAM KIPPEN HOUDEN EN EEN VERBETERD LANDSCHAP

Ginus Pullen, een jonge agrarische ondernemer, heeft samen met zijn ouders een pluimveebedrijf en camperplaats in Collendoorn. Het bedrijf ligt op een prachtige plek in het kleinschalige landschap langs de Vecht en is in de laatste jaren overgestapt op een nog diervriendelijkere manier van kippen houden. Doordat de kippen hierdoor meer leefruimte krijgen moet het staloppervlakte toenemen.

Ginus Pullen – pluimveehouder in Collendoorn

Met het verzoek om uitbreiding wilde de gemeente Hardenberg meewerken, mits de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving geborgd was. Deze heeft vorm gekregen door het extra aanplanten van een robuuste houtsingel en een klimaatbosje. Dit laatste is ingevuld in samenspraak met Plaatselijk Belang. Naast extra aanplanting heeft Ginus ook een zichtstal. Hierin kan iedere passant geheel vrijblijvend een kijkje in de stal nemen. We wens was ook nog om nabij de zichtstal een rustpunt te maken waarmee recreatief medegebruik van het erf toegestaan is. Dit draagt bij aan een beter imago van de agrarische sector.

Binnen dit project heb ik samen met Ginus gezocht naar een juiste invulling van de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving. Het Plaatselijk Belang is hierin een belangrijke partner geweest. Zo wordt de uitbreiding van het bedrijf een meerwaarde voor de omgeving; precies zoals het bedoeld is.