X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Uniek outdoorcentrum in Loozen

OUTDOOR ACTIVITEITEN OP LANDBOUWGROND

Jolke en Ellen zijn de eigenaren van het Expedition Outdoor; een prachtig bedrijf dat zich richt op het organiseren van activiteiten en evenementen. Toen ze enkele jaren geleden het idee hadden om nabij Landhoeve de Zwiese een activiteitencentrum te beginnen liepen ze tegen een warboel aan regels aan. Zo hadden de gronden een natuurbestemming en waren ze eigendom van Staatsbosbeheer. Het was al snel duidelijk dat het opzetten van een activiteitencentrum op de door hen gewenste plek niet zou lukken.

Boer Jan Timmerman, oorspronkelijke eigenaar van Landhoeve de Zwiese, had aan de andere kant van het landgoed nog een perceel grond liggen. Samen met Jolke en Ellen zijn er plannen gesmeed om outdoor activiteiten aan te bieden. Daarnaast is het terrein ook ingericht voor mindervaliden; er wordt een hoogteparcours aangelegd waarbij valide en mindervalide mensen gezamenlijk kunnen recreëren.

Vuurplaats

Op de locatie naast Landgoed De Zwiese maakt Expedition Outdoor onderdeel uit van een oud boerenerf, welke wordt gebruikt als camping, hotel en restaurant. Dit biedt de mogelijkheid om gezamenlijk arrangementen te bieden en activiteiten te organiseren. Middels streekeigen beplanting en met een bijzondere aandacht voor de te gebruiken materialen is het terrein ingericht. Het resultaat mag er zijn!

Binnen dit project mocht ik het hele project uitwerken: hoe komt het perceel eruit te zien? Waar moeten we rekening mee houden? Hoe passen de plannen binnen de kaders van de gemeente? Uiteindelijk zijn we samen tot een plan gekomen dat een natuurlijke en passende uitstraling heeft, verrommeling voorkomt en goed toegankelijk is. De gemeente Hardenberg was eveneens enthousiast over de plannen. Hierdoor kwam er snel goedkeuring, waarna de plannen konden worden gerealiseerd!

Bekijk de website van Expedition Outdoor