X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Theehuis op oud erf in Radewijk

VAN BOERDERIJ NAAR ANTIEK, BROCANTE EN CURIOSA

Toen de melkkoeien verkocht waren en de boerderij langzaam afgebouwd werd, werd het stil op het erf van Gerrit-Jan en Rezina in Radewijk. De prachtige plek, de passie voor brocante en de wens om mensen mee te laten genieten van hun mooie erf maakte dat in 2014 een oude schuur werd gesloopt en vervangen door een nieuw theehuis. Dit theehuis wordt gebruikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, lunches en feestjes. De deel is ingericht met brocante. Veel voorbijgangers snuffelen graag even tussen de oude spulletjes.

Brocante in het achterhuis

Met de bouw is ook het erf opgeknapt. Een karakteristieke schuur is voorzien van een nieuw dak en van nieuwe planken rondom. De boerderij en het theehuis vormen samen een waardevol ensemble. Enkele keren per jaar wordt er een evenement op het erf georganiseerd. Daarbij is er de mogelijkheid om wandelingen te maken door het prachtige essenlandschap. Omdat het onderhoud van de vele houtwallen, bomenrijen en de kikkerpoel veel werk kost hebben Gerrit-Jan en Rezina gekozen om deel te nemen aan Groene en Blauwe Diensten. Hiermee krijgen ze voor 21 jaar een vergoeding om het waardevolle landschap te onderhouden.

Binnen dit project heb ik geholpen met het zoeken naar een goede invulling van hun schuren, een passende inrichting van hun erf en de mogelijkheid om deel te nemen aan de Groene en Blauwe Diensten. Een mooi project!

Bekijk de website van Erve Ramaker