X
Contact!

Voor vragen bel
085-7604390 of mail naar
info@erfontwikkelaar.nl

Forse ontwikkeling mogelijk voor loonbedrijf in Ane

Loon- en grondverzetbedrijf Hekman in Ane (gem. Hardenberg) mag een nieuwe bedrijfshal, overdekte wasplaats en een bedrijfswoning bouwen. dé Erfontwikkelaar maakte in opdracht van BJZ.nu uit Almelo het Ruimtelijk kwaliteitsplan.

De gemeente Hardenberg heeft het plan positief beoordeelt en ook de provincie ging akkoord met de geleverde Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving.

schermafdruk-2016-11-20-09-57-30
Met de aanplant van veel groen krijgt het bedrijf de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.

 

Het landschappelijk goed inpassen van het bedrijf werd de basis van verdere ontwikkeling. Het oude essen- en hoevenlandschap met de verspreide erven, houtwallen, slingerende wegen en glooiingen wordt als waardevol aangemerkt. Middels de aanplant van veel groen in de vorm van houtwallen, bomen en hagen wordt het bedrijf een onderdeel van het landschap. De opslag van materieel kan naar binnen en er ontstaat een veilig erf. Het buitengebied van de gemeente Hardenberg blijft hierdoor leefbaar en aantrekkelijk om te werken en te wonen.

dé Erfontwikkelaar heeft de afgelopen jaren tientallen (agrarische) bedrijven in het buitengebied ontwikkelt. Met een goed plan worden gemeente en provincie overtuigd om medewerking te verlenen.

Het volledige Ruimtelijk kwaliteitsplan voor deze ontwikkeling kunt u hier lezen.